Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

2023-as otthoni dekorációs trendek

2023-as otthoni dekorációs trendek lakásdekoráció felújítás tippek ötletek yupie

2023-as otthoni dekorációs trendek: 10 ötlet kipróbálása ebben az évben

Mielőtt megnéznénk, hogy milyenek lesznek a 2023-as otthoni dekorációs trendek, azt javaslom, hogy úgy díszítse otthonát, hogy komfortosan és jól érezze magát benne. Tehát ne érezze úgy, hogy el kell fogadnia ezeket az ötleteket, ha nincsenek összhangban az ízlésével vagy otthona stílusával. Valójában nem hiszem, hogy nagyszerű ötlet egyből ugrani minden új otthoni trendre. Ugyanakkor az sem baj, ha megnézi a jelenlegi tervezési trendeket és stílusokat, mert ez bővíti a látókörét és tudatát arról, hogy milyen stílus van divatban. 

Melyek a legfontosabb otthoni dekorációs trendek 2023-ban?

A következő évben új és visszatérő trendek érdekes keverékét láthatjuk majd. A 2023-as otthoni dekorációs trendek és ez év legnépszerűbb belsőépítészeti trendjei közé tartozik a merész színek visszatérése, a természetes kőfelületek, a zárt alaprajzok, a vegyes fémfelületek, a luxuslakás, a stílusos világítás és a 60-as és 70-es évek hatásai – különösen a bútortervezésben.

Számos téma jelenik meg a belső terekben. Luxus megjelenés, pazar szövetek és visszafogott elegancia – függetlenül attól, hogy milyen dekorációs stílust szeretne. Noha a 2023-as lakberendezési trendek sokfélék, mindegyikben megvan a lehetőség, hogy a következő évben a szépség, a kényelem és a stílus érzését vigye otthonába.

Milyen bútorok lesznek divatosak 2023-ban?

Az elmúlt néhány évben tapasztalt gyártási és szállítási késések miatt a 2023-as bútorstílusok általában átfedik a tavalyi trendeket. Ez azt jelenti, hogy még mindig rengeteg domború formát és szövetet látunk, valamint rattan és nád, boucle és sherpa, világos fa és bogfa felületeket. Bár az ívelt, lekerekített és lejtős bútorok még mindig divatosak, sok belsőépítész kész búcsút mondani a 2021-es és 2022-es íves bútorstílusoknak, és 2023-ban az egyszerűbb és klasszikus bútorok sziluettjéhez való visszatérést részesíti előnyben.

Ezenkívül, ha 2023-ban egy nagy bútordarabot vásárol, például kanapét vagy ágyat, érdemes olyan időtálló szöveteket választani, mint a lenvászon, pamut, nagy teljesítményű szőttes vagy bársony – a boucle vagy a sherpa helyett.

Milyen belsőépítészeti stílusok a trendik 2023-ban?

2023-ban az enteriőrök kevésbé a divatról, annál inkább a személyes megnyilvánulásról fognak szólni. Ahelyett, hogy bizonyos trendek növekednének vagy csökkennének, a különböző tervezési stílusok összeolvadását látjuk.

Például a modern minimalista stílus jellemzően tiszta vonalakat, semleges és fekete elemeket tartalmaz, míg a maximalista stílus a réteges textúrákat, színeket és vintage darabokat részesíti előnyben. Mindazonáltal mindkét tervezési perspektívát a természetes anyagok, például a fa, a kő, a gyapjú, a len és a rattan felhasználását, valamint számos más trendet láthatunk a listán.

Mivel a különböző lakberendezési stílusok közötti vonalak összemosódnak, nyugodtan megalkothatja a saját stílusát, ami 2023-ban személyesebb megközelítést eredményez a belsőépítészetben és a lakberendezésben.

2023-as otthoni dekorációs trendek és tervezési stílusok

Trend 1. Luxus nappali

Az igényes élet nem kell, hogy divatos vagy drága legyen – ​​ez inkább a kifinomultságról és az otthonunk díszítésének és életvitelének magasabb szintű megközelítéséről szól. Ez magában foglalja olyan terek létrehozását, amely pazar, kifinomult és időtlenek. A luxus megjelenés nem a csillogó, fényes vagy tükrözött terekről szól, inkább melegséggel teli szobákat, plüss párnázott ülőkéket, puha szőnyegeket, meleg párnákat és luxus anyagokat jelent.

A fényűző tér kulcsa az időtlen elegancia és a modern egyszerűség keverékének elsajátításában rejlik, olyan teret teremtve, amely egyformán barátságos és kifinomult.

Trend 2. A színek visszatérése

Az elmúlt néhány év folyamatos semlegessége után 2023-ban visszatérnek a színek a lakberendezésben, a festékszínekben és az ágyneműben. Ebben a bejegyzésben a többi otthontrendhez illeszkedve a gazdag ékszertónusok, a nyugtató zöldek, az időtlen kékek és a meleg földszínek luxuspalettája dominál majd 2023-ban.

Dönthet úgy, hogy kipróbálja ezt a trendet tapétával a púderfürdőben, merész falszínnel az otthoni irodában, mosókonyhában vagy étkezőben, vagy egyszerűen csak néhány színes kiegészítő hozzáadásával a nappaliba. Vagy próbálja meg az ágyneműt különböző színekkel rétegezni, és ne féljen kísérletezni a különböző minták keverésével sem.

Trend 3. Természetes kő felületek

A természetes kő felületek nagyon hódítanak – különösen a változatos színeket és mintákat tartalmazó anyagok – és ez a tendencia 2023-ban is folytatódni fog. A legnépszerűbb kőelemek közé tartozik a travertin, a márvány, az egzotikus gránitlapok, a szappankő, a mészkő és más természetes anyagok.

A kőből készült dohányzóasztalokon, munkalapokon és padlóburkolatokon kívül van még néhány módja annak, hogy ezt a trendet beépítse otthonába, többek között a kézműves kerámiák és cserépedények, kézműves agyagvázák, kőedények és étkészletek használatával. A tökéletlen, természetes varázsukat és karakterüket megőrző darabok most különösen népszerűek.

Ne feledje, hogy a természetes kőfelületek használata egy bizonyos varázst és patinát rejt magában, ezért ne féljen a karcolásoktól, horzsolásoktól, amelyek elkerülhetetlen részei az otthoni életnek és élvezetnek a mindennapokban.

Trend 4.  Otthoni visszafogottság

A kifinomult életmódhoz kapcsolódva az emberek minden eddiginél jobban úgy érzik otthonukat, mint ahová visszavonulhatnak a mindennapok zajától, mint például egy kényelmes kanapé, plüss párnák, jógázási vagy meditációs helyek, gyógyfürdő-szerű fürdőszobák használatával.

Ez a trend arról szól, hogy visszaadja és megragadja kedvenc nyaralóhelye iránti érzéseit – legyen szó egy tengerparti házról vagy egy hangulatos hegyi szállásról. Ahogy 2023-ban is felújítjuk otthonainkat, az olyan dolgok, mint a környezeti világítás, a kényelem, valamint bel- és kültéri terek megtervezése egyre fontosabb a pihenés érdekében.

Trend 5.  Zárt alaprajzok

A home office és az otthoni tanulás növekvő népszerűsége azt jelenti, hogy a nyitott terek elvesztik vonzerejüket 2023-ban, külön dolgozószobával, ahol fogadhatja a Zoom-hívásokat, és ahol a gyerekek nyugodtan végezhetik a házi feladatokat.

Ha jelenlegi otthona nyitott alaprajzú, de szeretne nagyobb felosztást kialakítani, megpróbálhatja átrendezni a bútorokat, ezzel kijelölve a helyiségek különböző funkcióit – például a kanapét háttal a konyhának helyezve. Térelválasztók használatával pedig még nagyobb magánéletet teremthet.

Trend 6. Vegyes fém felületek

A fémek keverése nagyszerű módja annak, hogy érdekes és modern megjelenést kölcsönözzön a konyhának és a fürdőszobának. 2023-ban a tervezők és a lakástulajdonosok egyaránt arra számíthatnak, hogy a lámpatestek különböző fémfelületeinek kombinációját alkalmazzák.

A régi időkben előszeretettel használták a fém dolgokat, de ezek az idők elmúltak. Manapság inkább elterjedt a fémfelületek keverése – nem csak a konyhában és a fürdőszobában, hanem az egész lakásban, olyan felületeken, mint például a kilincsek, függönyrudak, világítótestek, zsanérok stb.

Akár elegáns, modern vagy klasszikus megjelenésre vágyik, a fémek keverése vizuális érdekességet kölcsönöz otthonának, és ez a stílus nem csak 2023-ban lesz így, hanem az elkövetkezendő években is.

Trend 7. Nyílt Világítás

2023-ban a belsőépítészek és lakástulajdonosok a hagyományos függőlámpákat túlméretezett világítótestekre és érdekes formájú berendezési tárgyakra cserélik, amelyek egyedi természetes anyagokból, például rattanból, agyagból, kerámiából és cserépből készültek.

Egyetlen egyedi stílusú lámpa segít meghatározni egy étkezőt vagy nappalit, különösen a nyitott koncepciójú otthonokban. A merész világítás nemcsak felkelti a figyelmét, hanem a szoba fókuszpontjaként is szolgál.

A konyhában fontolja meg, hogy két vagy három függőlámpa helyett csak egyet használjon a konyhasziget fölé. Egy másik nagyszerű ötlet a konyhában, ha egy kis asztali lámpát helyez el a konyhapultra, hogy hangulatot és kiegészítő világítást biztosítson.

Trend 8. Természetes anyagok

Ez a megjelenés olyan szerves anyagokat foglal magába, mint a gyapjú, pamut, selyem, rattan és agyag, földszínekben és meleg semleges színekben. Mivel a természetes anyagok soha nem mennek ki a divatból, az elmúlt néhány évben azt tapasztaltuk, hogy a lakberendezésben a természetes anyagok használata olyan mértékben elterjedt, hogy ez valószínűleg már nem is számít trendinek.

Annak érdekében, hogy otthona természetes megjelenést kölcsönözzön, összpontosítson a valódi elemekre. Keressen világos vagy közepes tónusú fából készült bútorokat, és egészítse ki tereit natúr gyapjúból, jutából vagy pamutból készült szőnyegekkel, amelyek melegséget adnak otthonának.

Trend 9. Fekete elemek

Függetlenül attól, hogy milyen dekorációs stílust részesít előnyben, otthonának minden helyiségében mindig jól mutat egy kis fekete szín. A fekete díszítőelemek és a fém nagyszerű módja annak, hogy kontrasztot és kifinomultságot adjon bármely helyiségben, különösen, ha más semleges színekkel, például barna és fehér vagy sötétkékkel és smaragdzölddel párosul.

Noha ez az otthoni trend 2022-ből származik, a fekete lakberendezés, a szekrények, a világítás, a berendezési tárgyak és a burkolatok népszerűsége várhatóan növekedni fog az elkövetkező évben – különösen azért, mert több látványos világítást és vegyes fémfelületek kerülnek otthonunkba.

Néhány ötlet, amellyel egy kis feketét adhat a térnek, például elegáns fekete képkeretek falra akasztása az étkezőben, fekete lámpa vagy kis asztal elhelyezése a nappaliban, a konyhai vagy fürdőszobai szekrények kilincsei kicserélése fekete változatra.

10. trend: A 60-as és 70-es évek

Mivel a hangsúly a tartós lakberendezési stílusok megosztásán van, a 60-as és 70-es évek hatásainak jelenlegi népszerűsége (az aktuális divatirányzatokból kölcsönözve) némileg rövid életű lesz. Mindazonáltal az 1960-as és 1970-es évek egyes elemei,mint a Vintage stílus, és a korszakból származó bútor daraboknak megőrző erejük lesz, időtlen szépségüknek és funkcionalitásuknak, érdekes textúrájuknak és természetes anyaguknak köszönhetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop
Írjon nekünk.

Keressen minket